Olen siis täysin aloitteleva ja kokeileva kasvihuonetarhuri, kasvihuone on ollut haaveeni jo monen vuoden ajan. Aikaisemmin olen viljellyt avomaalla lähinnä sipulia, persiljaa ja tilliä, vaihtelevalla menestyksellä. Yleensä hyvä alku on kaatunut siihen, etten ole jaksanut kastella tarpeeksi. Vesi kun on tullut käsivoimilla pumppaamalla pihakaivosta, joka yleensä heinäkuun puolella on jo kuivunut tyhjiin. Hyviä neuvoja ja vinkkejä kasvihuoneviljelyyn otetaan kiitollisuudella vastaan!

Kasvihuoneemme on 6 m2:n Tarhurin kasvihuone, joita myytiin keväällä HongKongissa. Äitienpäivän vietimme koko perheen voimin helteisellä pihamaalla kooten kasvihuonetta, joka toden totta vaati koko 5-henkisen perheen, jotta se saatiin pysymään pystyssä; mies ruuvasi ja me muut pidimme rakennelmaa pystyssä.

21.-22.5. istutin kasvihuoneeseen tomaattia, juuriselleriä, kesäkurpitsan, maissia, yrttejä ja laventelin. Taimet ostin Plantagenista. Myöhemmin istutin vielä siemenistä kasvattamani parvekekurkun (mikä lieneekään, muista siemeniä ei ollut kaupassa jäljellä) taimet.

                                                   

  Kasvihuoneeseen pääsivät väliaikaisesti myös kesäkukat, joita en uskaltanut vielä istuttaa kukkalaatikoihin ulos.

                                                                 

Tässä vaiheessa kasvihuoneessani oli vielä ruhtinaallisesti tilaa...

16.5. kylvin persiljan ja 24.5. tillin siemenet.